fbpx

Nordmaling

Upptäck nordmaling

Aktiviteter

I Nordmalings kommun finns det mycket att se, uppleva och göra. Det finns möjlighet till friluftsliv både på land och vatten under årets alla månader. Nordmaling har en omväxlande natur vilket ger möjligheter till naturupplevelser av flera olika slag med fina vandringsleder, naturreservat och vattendrag.

tre älvar & en å

Öreälven
Längs Öreälven finns utmärkta fiskesträckor. Älven är mest känd för sitt fiske med sin storvuxna havsöring, men har även bestånd av lax och på vissa partier även harr. Under större delen av säsongen går det att praktisera flugfiske. För köp av fiskekort i Öreälven klicka här.

Lögdeälven
I Lögdeälven finns möjlighet till kvalitativt fiske. Älven är ett av Sveriges finaste fiskevatten för fiske av lax och havsöring, men kan också under perioder erbjuda harrfiske av högsta klass. För köp av fiskekort i Lögdeälven klicka här.

Hörnån
Hörnån är en liten skogsälv med vacker natur och bra fiske som är känd för sin havsöring. Lax, stationär öring, harr, abborre och gädda finns också. Hörnån erbjuder tillgängligt fiske med flera bra fiskeplatser att nå med bil och en fiskeplats är prioriterad för rullstolsburna med sällskap. För köp av fiskekort i Hörnån klicka här.

Leduån
Om du vill fiska lake är skogsån vid Leduåns mynning det populäraste stället. Det finns även harr och framgent av lax, öring, harr och ål. Det är ett projekt som bedrivs av Projekt Leduån i syfte att återskapa åns naturliga skick och biologiska mångfald. För köp av fiskekort i Leduån klicka här.

Vandra i Nordmaling

För den friluftsintresserade finns det flera olika utflyktsmål i Nordmaling. En av tre vandringsleder längs älvarna i Nordmalings kommun är Öreälven. Leden har en häftig natur och iordningsställda grillplatser för rast och fika. Den andra vandringsleden är Lögdeälvsleden, en mycket vacker led med spännande natur som erbjuder fina miljöer för den fågel- och växtintresserade. Längs sträckan finns övernattningsstugor, vindskydd, hängbroar, terrängtrappor och rastplatser. Tempelleden är den tredje leden som följer Lögdeälven, som har en spektakulär natur och lämpar sig för de erfarna vandrarna. Hörnåns naturreservat är ett annat trevligt utflyktsmål för vandring i Nordmalings kommun. Kommunen har flera naturreservat som du kan läsa mer om här.

Närproducerat i Nordmaling

Fiske & Fritidsmässan hjälper er att hitta lokala producenter av mat och dryck i Nordmalings kommun.