fbpx

Hitta till Nordmaling

Vägbeskrivning

FLYG TILL OSS

Umeå Airport: Från Umeå flygplats tar ni er till och från Arlanda och Bromma under veckans alla dagar. Det går även flyg till och från Åre under vardagar. Från Umeå till Nordmaling färdas ni vidare i bil, taxi, buss eller tåg. För bokning via flyg klicka på vardera flygbolag som trafikerar Umeå Airport; SAS, Norwegian, BRA och Jonair.

Närliggande flygplatser
Det finns även möjlighet att nå Nordmaling via flygplatsen i Örnsköldsvik, Lycksele och Skellefteå. Från flygplatsen färdas ni vidare med bil, taxi, buss eller tåg.

TA FÄRJAN FRÅN FINLAND

Från Vasa i Finland åker ni med Wasaline till Umeå. Turen tar endast fyra timmar över Kvarken. Från Umeå färdas ni vidare i bil, taxi, buss eller tåg. För bokning via färja klicka här.

TA TÅGET TILL NORDMALING

Det är enkelt och bekvämt att åka tåg till Nordmaling. Med nybyggda Botniabanan tar ni er mellan Stockholm och Umeå med Norrtåg och SJ. För bokning och tidtabell för tåg klicka här.

TA BUSSEN

Med buss tar ni er till Nordmaling från både norr och söder, och sträckor från inlandet går via Umeå. Ni kan även ta er hela vägen från Stockholm till Umeå med Y-Buss men sträckan är för tillfället pausad pga Covid-19 pandemin. För bokning via buss i Västerbotten klicka här.

HYRBIL

När ni anländer till Nordmaling kan det vara smidigt att ta en hyrbil – ett sätt att ta er ut i omgivningarna och utforska våra öppna landskap och besöksmål. Ni kan hyra bil i både Nordmaling, Umeå, Örnsköldsvik och Lycksele. För bokning av hyrbil klicka på vardera biluthyrningsfirmor; Cirkle K, Hertz & Avis.

RINGBIL

En ringbil är en mindre buss som går på beställning och kompletterar ordinarie trafik. På de sträckor som inte har ett tillräckligt stort reseunderlag för en ordinarie tur möjliggör ringbilarnas funktion med serviceresor. Om ni beställer ringbil så går dem enligt tidtabell, och Reseservice kontaktar ni senast dagen före resdag. Biljettbestämmelserna gäller samma som med buss. För beställningen av ringbil: 0771-25 10 20

Information om ringbilens linjer hittar ni på Länstrafikens hemsida.

 

Lokal vägbeskrivning

 

E4 – från Umeå 49 min

Kör E4 söderut, ta avfart Trafikplats Rödviken för väg 353 mot Nordmaling S, sväng därefter höger till väg 353, sväng sedan direkt vänster för att fortsätta på väg 353, fortsätt rakt fram och efter 650 meter sväng höger in på Sportvägen och Norrskenshallen.

E12 – från Örnsköldsvik 53 min

Kör E4 norrut och ta avfart Trafikplats Rödviken, fortsätt rakt fram i 600 meter, sväng därefter höger in på Sportvägen och Norrskenshallen.

Väg 365 – från Lycksele

Kör väg 353, sväng efter 85km till väg 92 i 1,6 km, sväng därefter höger till Storgatan och väg 353, sväng sedan vänster till Köpmannagatan och väg 353 i 43 km, sväng därefter höger till Sportvägen och Norrskenshallen.

Det kommer att vara skyltat från E4.